Vetsmoto=slechts motorrijden tussen 2 terrasjes door Serieus gas geven en tafelen Vets
 

Het laatste nieuws

Heb je zelf een nieuwtje dat hier zeker niet zou misplaatst zijn, graag hier een seintje.

 

 

Een avondje uit met Brutus (Januari 2013)

 

Een midweeks (voor-)avondje bij Jeannine met onze Bruno (en Spapie !) aan den toog levert wel wat ideetjes op.  Zo zijn er buiten de definitieve naamsverandering van zichzelf, de Stella's en de nieuw ontdekte 50/50 Spa/Stella genaamd een "Bruutuuske" - een verbasterd alternatief voor "brooddoosje"...

- Elke Vetsmotard wordt allereerst verplicht (!) om minstens 1x in de maand bij Kuiper te gaan, dit uit respect en dank voor Vetsmama Jeannine.  Zoniet wordt er maandelijks een vergadering ingepland.
- Nieuwe leden zijn sowieso (!) Peter Puttemans met zijne prachtige GS en Tom Spapens met een gesponsorde Harley (weer een aangroei van de Puttemans- en Spapenssclan, alhoewel... er een zekere bergvlieger een plaats heeft vrijgemaakt)
- We gaan de volgende jaren oa. naar Corsica, Sardinië, Andalousië, Bretagne, Kroatië, Hongarije, Bulgarije, Denemarken, Tsjechië, de Balkan, de Moesel, Finland, Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen, Marokko, Tunesië, Ierland (les lacs de...), en terug naar Schotland en Wales (en hierbij worden nog een paar landen vergeten, gelukkig was er wel Holland niet bij).
De moto op de vlieger en de Vetsmotards op de camion, en wijle weg !  Laat Marco maar zingen van die dromen..., en Wit-Moldavië dan?
- Iedereen wordt verplicht om een tatoo van het Vetslogo te laten zetten op zijn bovenarm, zoniet doet ie het zelf.  Als je geen plaats hebt mag dit ook iets lager op je..., Julleke moet wel voor het ontwerp zorgen.
- Verder worden de laatste planningen van onze reis (Brighton) via een telefoonje naar den Apache in een oogwenk geregeld.
- En ja, hij ziet ons nog allemaal zo graag.

En Linda, tja..., die had een zalige (?) nacht.

 

Valentino goes Brutus (Januari 2013)

 

't Heeft weer lang geduurd maar nu was 't zijn batterij die platter was dan zijne portefeuille (die van zijne Goldwing weliswaar)...
Want ja, schoonzusje Jeannineke (!) ten spijt, Bruno's droom werd plots tot ieders verbazing realiteit zodat hij binnenkort te pronken zal staan met een splinternieuwe GS in zijn vernieuwde showroom op de Heilige (?) Kruiswegstraat.
Hij kwam met Gouden Vleugels, zag zijn BMW-gezellen, en overwon zijn Lindake, want zijn wil was alweer sterker dan zijn erbarmelijke geestestoestand.  En Zij (die andere 4 met een hoofdletter) zagen dat het goed was, en heten hem van harte welkom in de Germaanse Überwelt.  Nu nog leren links rijden en hij kan er binnenkort mee naar zijn geliefde Brighton afzakken.
Een extra voorjaarsklassieker - de Classica San Valentino Brutus - zal vanzelfsprekend worden ingepland !?
En zijne botsauto, tja, die heeft ie achtergelaten op de Kapazaï-baai.

En dan nog iets !  Bruno Valentino is er helaas niet meer en ligt begraven ergen tussen Brussel en Ninove, vanaf nu is 't definitief BRUTUS !

 

Free Easy Rider on tour (November 2012)

 

DEAR FRIENDS

SINCERELY EIY DONT LIKE GREET BRITAIN FOR NO PENNEY
WHY THAT PEOPLE IS ALWAY DO THE THINGS ON A OTHER WAY ??
BUT NO PROBLEMS ; FREE EASY RIDER SCHALL BE OUNDRE PORCEND OK
YOU CAN GO WHIT ME WERE YOU WHONT
ON MY SUPER BIKE ,   I HEM SO HAPPY  AND THAT  EVERY DAY

FOR ME YOU CAN GO WHIT ME EVERY WHERE
BUT DONT FORGET  EIY WHIL STAY ALWAYS IN THE MIDDLE OF VETS FORMATION ALL THE WAY LONG
PERHAPS EIY CAN FORGET THO RIDE WRONG WAY !? NO PROBLEMS EIY BIE STAY WHERA EIY WHAS LANDING THE FIRST SECOND
FOOR THIE OTHER TING THAT THE SMALL CAN NOT GO WHIT US !    THIS IS VERY WRONG AND NOT ACCETBTABEL     ! HE MUST GO WHIT US !!
MABY HE MUST GO FOR HIT   !!!! AND TRY TO WORK WHAT MORE IN BLACK  !!!!    YES HE CAN!!!!!!   BE STRONG HERMAN    !!!!YOU ARE LIVING ONES TIME AND
LIFE IS VERY SCHORTT !! DONT LET YOUR BIKE FRIENDS IN STEAK !!!!!! PLEASE !!!!
I HAVE A DREAM.  .........THAT MY CHILDREN COMES TELL ME  .......THAT ONE DAY THE SMALL SCHALL BE COME BACK ON HIS DISICIONNE..... AND SAYS I WILL BE  COM BACK ON ONE
CONDITION !!!!!!!!!!!!!!!!!! THAT THE VALENTINO DOES FROM NOW THE THANKING OF THE PETROL IN OR BIKES..............
SO MY FRIENDS THIS WHAS WHAT  I WHONT TO SAY AND LAY ON MY THONG
AND I HEM WHEATHING FOR ANSWERS AND SOLUTIONS

WHIT  SINCERRY  CEINDLI GREATHINGS
I MABY SIE YOU ON THE NEXT REUNION BY CUPPER    "IN THE RAYST OFF THE MONTAIN"

FREE EASY RIDER

 

Exeter (November 2012)

 

Lookso, the bill is trough the church (of hoe moet je zoiets vertalen?).

Heb je plannen voor een trip einde mei '13, dan vermijd je best het Zuid-Westen van Engeland waar je geregeld spookrijders zal tegenkomen, vooral 's nachts.  Papiemoto zal in zijn 2' thuisland zijn 'social sausagers and forkers’ rondleiden langs kronkelige wegen en terrasjes, duistere pubs en andere kathedralen.

Uitvalsbasis wordt de universiteitsstad Exeter, de slapeloze nachten van de studenten ten spijt.  Onze uitgangsbasis zullen we zelf wel bestuderen.

 

Schepdaal Feest ! (September 2012)

 

Voilà, ze kennen Vetsmoto weer !
(of was 't even omgekeerd zaterdagavond?...)
Onze aanwezigheid op de jaarmarkt bleef alweer niet onopgemerkt, en onze beruchte Vetszakskes kregen eindelijk de persbelangstelling waar ze recht op hebben. Met een extra vermelding in hun boekske kan Michelin nu wellicht iets terugdoen voor het talloze rubber dat we voor hen versleten hebben.

En dat er Vetsmotards zijn die veel meer in hun mars hebben dan alleen gas geven met hun rechterhand, mochten we trots en genietend meebeleven tijdens het super-optreden van de Vetsband.
Vetsmoto dankt hierbij ook graag het Schepdaal Feest-comité voor de vlotte samenwerking, en ziet al uit naar de volgende editie.  Proficiat aan het ganse team !

 

Hond eet Suzywafel ! (September 2012)

Zijn banden waren bijna versleten, dus daar is ie weer !
Omdat ik dit van de Rikkie niet mocht doorvertellen doe ik het dan maar langs deze weg volledig naamloos, zodat hij onmogelijk kan weten wie die ik dan wel zijn kan !  Wa denkt da manneke wel, zwijgen zeker, zal 't gaan ja !

Na al zijn kortstondige uitprobeersels heeft Schwarzkopf uiteindelijk dan toch aangeschaft hetgeen hij eerder nog niet vond (en mèt koffers), doch meewoedig opkijkend naar broertje Panneke's machien die intussen als eerste Puttemans'-clan-member opgezadeld zit met de 'enige echte' GS-Viangrosbakken (misschien een eerste sollicitatiegesprek op de jaarmarkt?).
De ervaren Germaanse Vetsmotards hebben hierbij echter grote twijfels omdat hij het land van de rijzende zon blindelings blijft verafgoden.  Dit verhaal wacht dus nog op z'n happy end, want vroeg of laat komt alsnog der Übermotor !... (voor, tijdens of na de trip 2013 ?)

n.v.d.r., wat meer is: Incroyable mais vrai, Puttemans (1 ervan toch) zou zelfs niet over de prijs gediscuteerd hebben, laat staan over allerhande middelpuntvliedende en in/uitheemse krachten!

 

Stelviotrip (Juni 2012)

't Zit erop, de Stelvio werd bedwongen en de kilometers opgevreten.
Kortom, 't was goed, buiten bleef het droog en vanbinnen nat. Onze capriolen kan je binnenkort lezen in het verslag van den James en de gecensureerde beelden vind je op tijd en stond terug in het fotoboek.
En nu maar dromen van...

 

Stelviotrip (Maart 2012)

De Google-Earthpuntjes zijn gezet, de prijzen van logies, spijs en drank werden gewikt en gewogen, de weergoden zullen goed gestemd zijn (eieren worden nog naar de nonnekes gebracht) en de Duvel thuis is op.
Nu de moto's nog eens een extra beurt geven en we kunnen vertrekken.
Alle info werd op de site geplaatst onder de rubriek downloads.

 

Stelvio (December 2011)

Verkeersinfo: Er zullen in de lente spookrijders waarneembaar zijn in en rond de Italo-Zwitserse Alpen, er wordt ten stelligste afgeraden zich op of naast de flanken van de Stelvio te begeven op 28 en 29 mei.  
Oorzaak is het denkbeeldige jeugdige bestaan van de Vetsmotards die beslist hebben om er dit jaar alsnog voor te gaan.  " 't Was nu of nooit " klonk het in het Vetse Motokoor en ze zullen willens nillens de Stelviopas bedwingen, maar gezien het te voet of per fiets niet meer lukt zullen ze dus maar hun New- en Oldtimers van stal halen.  Het verloop van hun haarspeldjesparcours ziet u in de komende 48+39=87 afleveringen van Schalkse Drivers. Maar... wie is de Mol...!?

 

Jaarmarkt (September 2011)

- 't zou nat zijn
- 't zou koud zijn
- 't zou winderig zijn
- 't zou niet hetzelfde zijn zonder Papie (zie verder)
- 't zou niet genoeg opbrengen om den berg (?) op te geraken

Niets van dit alles, Vetsmoto was weer - meer dan - present op het jaarmarktgebeuren.  Zelfs zonder onze vriend Jup (wie was die vaten onder den toog weer vergeten?) bevestigde Vetsmoto weer zijn sociale plaats in het Schepdaalse volksgebeuren. De tap tapte, de koks kookten, de Vetsleden leden maar met de vlam in de pijp werden de "hongerigen gevoed" en de "dorstigen gelaafd".  
Kortom: "God zag, en zag dan het goed was!"

Bij deze ook proficiat aan het Schepdaal-Feest-organisatiecomité, en châpeau voor alle vrijwilligers die Schepdaal weer doen leven.
En tot volgend jaar, met weer (meer) bier !

       

Circuit Mettet (September 2011)

Nieuws is helaas niet altijd goed nieuws.  Wat een nieuwe mijlpaal in ons Vetsmotobestaan moest worden liep uit op een klein drama.  Nadat Juul onderuit ging en naast een gehavende motor er gelukkig slechts een pijnlijke ervaring aan over hield liep het voor Papiemoto echter veel slechter af.  Na een crash op het circuit liep Didier naast een hersenschudding een open beenbreuk en schouderbarsten op. Zijn kompanen konden enkel machteloos toezien hoe Didier werd afgevoerd, voor enkelen onder ons ook meteen het signaal tot einde van wat een leerrijke ervaring moest worden, en wellicht geworden is…

Alle Vetsmotards wensen hem en zijn familie alle sterkte toe in zijn wellicht lange revalidatiestrijd, en hopen hem snel weer in ons midden te hebben.  Het gaat je goed Papie!

Stelviopas (September 2011)

We weten nog niet echt waar naartoe in 2012, maar Silver Shadow en de Smalle hebben alvast al op een drafje de volgens TopGear "Most beautiful road in the World' - il Passo dello Stelvio - verkend en (enkele keren) uitgepansjt, en... gaven uitbundig de heren Clarkson, Hammond en May (en The Stig) meer dan gelijk, kortom 'de Max' !
Regen en kou in de aanloop tot, een accidentje aan het Comomeer en een nieuwe platte band (Juul neemt hierbij optie tot vermelding in het Guinessboek) op onze intussen beruchte Col de la Faucille werd ge-peanutst door de prachtige kronkelige wegen, de schilderachtige landschappen en verschillende culturen die ze mochten ontdekken.  Zo beleefden ze een van hun hoogtepunten uit hun prille (?) motard- en bijzitbestaan.
Met een klik op de foto kan je meegenieten van ook andere wondere creaties tussen natuur en mens, en hun avonturen in dit fotoalbum bekijken.  

 

Tussen ons (Augustus 2011)

Niet verder vertellen he...

We wisten al meteen dat Schwarzkopf de grote fout beging om tijdens onze Alpentrip van 't een naar 't ander machien te duiken om zijn marktkennis bij te werken.  Gevolg natuurlijk dat hij zijn yama'ke niet meer de max vond en sindsdien de webmarkt ging platsurfen (we klappen hierbij wel over zijn machien he, niet datgene waarop Anita alleenrecht heeft).

De redactie kwam onlangs vanuit goed betrouwbare bron te weten dat Rikkie geen windeieren legt en dat er al een andere Jap op komst is, merk en model laten we met dit  'strom'achtig weer even in het midden, en als toemaatje moest zelfs zijn baard eraan geloven!
De voorstelling wordt eerstdaags voorzien bij Kuiper.

 

Wie zoekt die vindt (Juli 2011)

Toch wat nieuws op deze site...

De Vetsmotards zijn ongeschonden neergestreken vanuit de Alpen.

Een gedetailleerde indruk van Papiemoto - seulement compréhensible pour les Franco-Bruxellois - vind je met behulp van de "GPS-Appache" terug in het verslag, het gecensureerde fotoboek staat hier.

 

®copyright@whitebison
Onze gure nationale drasj bracht de artististieke talenten (?) boven bij ons opperhoofd.  

Zijn subtiele karakteristieke knipoogjes staan op het fotoboek of in de rubriek leden (weliswaar enkel begrijpelijk door de betrokkene, ingewijden, aangelanden, en soms ook enkel door Walter himzelf...)

 

Papiemoto in een dichterlijke bui (Mei 2011)

(n.d.v.r.: is simplistische visie van een eigenzinnige Brusselse Pajotter, gepubliceerd  in samenspraak met een Pajotse Bruxellois, en dus niet te veralgemenen naar de andere leden)

De 10 geboden van de Vet’s

 

Zij'de bij de Vet’s, doe ge met de rest.
Zij'de bij de Vet’s, is alles uitgemest.
Zij'de bij de Vet’s, vermijd de alcotest.
Zij'de bij de Vet’s, hij de intrest.
Zij'de bij de Vet’s, ga 't snelst.
Zij'de bij de Vet’s, ga voor het verst.
Zij'de bij de Vet’s, eet je het vetst.
Zij'de bij de Vet’s, drink je het best.
Zij'de bij de Vet’s, doe geen protest.
Zij'de bij de Vet’s, is het zoals een orkest.

Papy

 

Nr.3!... Papiemoto verkondigt (Januari 2011)

Beste Vet's,

Wij, Papy, Mamy en broertjes,
hebben het genoegen u de prettige geboorte van een TRIUMPH TIGER 1050 SE aan te kondigen: 192 Kg, 121 pk, 105 nM.
Gemakkelijke bevalling, de moeder stelt het heel goed, de vader stelt het nog beter.

Voor cadeau's?...
Graag betere Oliën, remblokken, bougies, eventueel banden en alle toebehoren, en liefst geen kommentaar over olielekkage (!) of positie van uitlaat.
It is BRITISH, please no comment from "the German people"

Met veel groetjes,
PAPY

n.d.v.r.: de Duitsers zwijgen, grimassen even maar wachten zéér geduldig af.
Maar terloops, Walter, alias White Bison, waar blijft toch die vierde die op zoek was?... 

 

Groot, groter, grootst! - deel 2... (Januari 2011)

 

De nieuwe nummerplaat kan er in ieder geval al op, of ze daarentegen zal opvallen zal minder zijn gezien het omhulsel ervan!
Kortom, Bruno houdt van extremen en ging zonder omweg van mini naar maxi, of koos misschien wel voor die Wesp met Gouden Vleugels !

Maar de knoop is dan toch doorgehakt, en vermits het C-rijbewijs al werd gehaald kwam het niet op een kilo, laat staan op een CC-tje.  De enige die de soap nog kan volgen is Bruno Valentino Rossi himself.  Enfin, de Smalle heeft er een slaapkamer bij...

Hopelijk geraakt ie op de vrachtwagen richting Nîmes ! 

 

Daar is em, Daar is em!... (December 2010)

Groot, groter, grootst ?!

en
nu
maar
wennen...

PS: 21x14cm, valt dus eigenlijk nog mee?

 

Op zoek? (November 2010)

En Papie was zodanig krom en stijf na onze laatste trip,
dat hij nu gaat jagen op een Britse ‘tijger
(translation in English)

White Bison overweegt te scheiden van zijn  golden CBee(r)(tje), 
en begint meer en meer van een Jamaja te ‘houden’ 
(traduzione in italiano)

Bruno wilt blijkbaar verzesvuldigen, 
lijkt serieus gestoken te zijn van een opgefokte ‘wesp
(traduzione in italiano)

En de Silver Shadow heeft nu 163 pony's te temmen,
en zal dus niet meer rrr-en maar Ka..en
(niet te vertalen, is gewoon Deutsche Shit)

 

Contractbreuk (November 2010)


Na jachtig overleg met zichzelf en andere wederhelft(en), komt Channel terug op zijn beslissing tot heraansluiting bij onze Vetsmotoclan en geeft - voolopig toch (?) - de pijp door aan Martin.

’t Gaat hem goed, maar zijn respectloze niet-naleving van de ondertekende notariële acte, opgemaakt te Schepdaal ten Huize Kuiper, zal hem dwingen onze lippen ten gepaste tijde te ontkloven !

Wordt vergevolgd !

 

Koko Flanel (Augustus 2010)

Papiemoto, die eerder ons vorig bericht als een moment van opperste waanzin bestempelde en kousevoetend, weemoedig maar wijselijk teruggrabbelde, stuurde ons een opmerkelijk mailtje.
Maar gezien de locatie en timing van het nieuwsgebeuren (nvdr: Kuiper is gesloten) weet de redactie nog niet of dit bericht met een korreltje zout of een klontje suiker te nemen valt. Wordt waarschijnlijk vervolgd op diezelfde locatie, misschien wel met een schuimend aperitiefje?...

" Goed nieuws, een verloren motard aan het kruispunt van de Kothemstraat en de Heiligekruiswegstraat is teruggevonden, groot was zijn vreugde.  Ja, Chanel is back, hij zal zelfs aanwezig zijn op jaarmarkt 2010, zowel de vrijdag als de zaterdag.

Salukes hein,
Papy. "

 

Trioemfke te kuup (April 2010)

Papiemoto (lees Mamiemoto?!) es 't trottinette met de moto wa muuch en daveu zet em zijne ingelsman te kuup op den ie-bei. 
"2 wiele derbij en van dat identiek brits marqueske, en 'k zien 't veneir zitte om op mein gemakske te pansjen en een poar fourchettekes te forseire.  't Es schuun geweist, 't es goe geweist en 't es plezant geweist.  Moar mijn lijf, mijne fysique, mijn panch en mijn stijve botte kunne 't nie mie oan oem dei joenge kette te volgen."

N.a.v.d.r.: Of was het toch de slecht verteerde overgang van Duits naar Brits?  En zo gaan verder, en waren we nog met ?...  Maar we komen hem wel nog tegen,  heel misschien zelfs eens bij Kuiper !
Bedankt Didier voor het erbij zijn, de fourchet en de pansj, de tips, de speach, het gekreft en het gezaag.  Het minste wat we nog mogen verhopen is een afscheidsspeach en dito drankje..., tot 1 dezer wellicht?
Of zoals je eerder zelf zei: Было весело, было весело. Мы имеем хорошие вождения, нетрезвом состоянии, есть и в особенности ... рассмеялся. Мы ждем на следующий год во Франции

 

Wit versus Grijs (April 2010)

Het is zover, tijdens ons eerste gemoedelijk uitstapje van het nieuwe seizoen lijkt tweedracht de band binnen Vetsmoto letterlijk (!) te breken.  Op een uiterst laffe wijze schepte de leader van de dag het onafscheidelijke duo onderuit.  Beter direct 2 tegelijk dacht ie en toegegeven, met een perfecte motorbeheersing en ervaring (?) koos de Witte voor een aanval van rechtsachter waarbij het nietsvermoedende koppel geen andere uitweg overbleef dan het Waalse asfalt op zijn hardheid te testen (test geslaagd!).

Kuiperboy kwam er dus door zijn berekende stuurmanskunst perfect van tussenuit, en de Smalle vond wat zachtheid bovenop zijn compagnon, maar de stijve knoken en spieren van zijn metgezel konden de finesse niet opbrengen om de slag op te vangen.  Na wat buik-, rug- en stretchcapriolen kwam de Grijze Duif overeind en bleek alles nog mee vallen, weemoedig zijn blik werpend op Beire's oldtimer die de klap ook niet al te best had verteerd.

Terwijl de 2 Barten in een hels (lees pansj-) tempo de depannage-remorque gingen halen zou een terraske met een Duveltje erbij wel soelaas brengen, tevergeefs.  De intussen nòg stijvere knoken en spieren krompen nog meer ineen en zorgden tegen 's avonds voor een algehele perte totale.  Maar na de dokter vakkundig te hebben omgekocht zal uiteindelijk de terrorist met lege handen achterblijven.  Over een 3-tal weken komt alsnog de revanche!  Een kleine troost is dat de Witten zijn ribbenkast blijkbaar ook niet heelhuids uit de strijd is gekomen en 3 4 weken het roken en drinken moet laten.  Wellicht zal een tourneeke met de nodige Barons de plooien alsnog kunnen gladstrijken!?

 

Hierbij de reactie van de Witten (evenwel twee weken later...):

De echte waarheid over de terroristische aanval van Wit versus Grijs

 "Na een oproep te hebben gedaan om op zondag 17 april onze eerste gezamelijk ritje te maken over de Pajotse en Oost-Vlaamse vlakten, en na mijn jong ijzeren veulen van stal te hebben gehaald , kwamen we bij Kuiper bijeen om ons tochtje te starten. Alhoewel de gemoederen niets lieten vermoeden van enige vete vertrokken we rond kwart voor twee vanuit de thuishaven en nam ik de leiding van de bende om de geplande rit af te werken . Het eerste gedeelte van de rit was nochtans vlekkeloos verlopen en na een eerste tussenstop op de muur van Geraardsbergen liep het mis, en moest ik noodgedwongen (daar de meerderheid (lees Spapensclan) beslist ) de leiding afstaan en kon ik de rest van mijn geplande tourrit niet afwerken .
Nietsvermoedend  vervolgde ik de groep en plots verlieten wij de Oost-Vlaamse bodem om ons naar het spapensclan goedgekende Waals grondgebied te begeven.  Nog maar net op het criminele grondgebied aangekomen probeerde hij mij al met zijn aftandse vehicel van de baan te rijden, maar door mijn koelbloedig optreden en zijn slecht ingeschatte situatie (zijn airbag zat achteraan) kon ik deze laffe aanslag maar nipt vermijden, alhoewel hij op het allerlaatste moment toch nog zijn stuur in mijn ribben boorde . Doch door mijn perfecte stuurmanskunst kon ik mijn prachtig machien staande houden.  Paniek alom, deze aanslag was mislukt en met de achterrijdende bende (lees broer , schoonbroer en aangetrouwde familie) kon ik niet anders dan zeggen dat ik zijn richtingaanwijzer niet gezien had.  Maar zonder die eendracht was en had ik de clan met enkele bewegingen schaakmat gezet. Het jonge gedeelte van de clan stoof weg achter depannage-materiaal om de opgelopen averij zo vlug mogelijk weg te takelen, om toch maar niet te veel gezichtsverlies te leiden in hun geliefde crimineel gebied . De sfeer was intussen stijf en stram geworden, zeker bij de dader .  Na een verfrissende pint, evenwel in gezeldschap van de aanslagpleger die wel vergezeld was door een bodygard van de clan (een kas van ne pee, onder die zijn gewicht had ik de duimen moeten leggen), kon ik door al mijn moed en als koprijder mij terug naar de thuishaven begeven.

Ook al heeft mijn brede torso de afgelopen 10 dagen helse pijnen moeten doorstaan , ik wil hem dit voorval voor een keer vergeven . De volgende keer zal ik hem vergéven."

 

Motorzoektocht jaarmarkt (September 2009)

Beste motorliefhebber of vespa-man!

... Kan je het niet laten om de Vlaamse wegen te verkennen met je onverschrokken tweewieler?
... Zin om eind september nog eens je splinternieuwe of oude blinkende machine uit je speelgoedkamer te halen?

Dan is de motorzoektocht in het Pajottenland (zondag 20 sept.) zeker iets voor jou! Let op, het is niet zomaar een tocht voor broekventjes/vrouwtjes! Het is ook niet zomaar een alledaagse bewegwijzerde motortocht, de uitdaging is groter dan dit! Niet enkel je motor zal moeten werken, ook jouw hersendeeltjes worden in beweging gezet! Aan de hand van tricky tips moeten bepaalde plaatsen in het Pajottenland terug gevonden worden. Een GPS brengt helemaal geen soelaas, want de roadboek blijft de baas!

 

Slowsilver (September 2009)

Bruno D.W. verlaat Vetsmoto, bij deze een woordje van dank voor de mooie momenten die we samen mochten beleven, en de appreciatie voor een kerel met het zelfbesef dat je niet zomaar een Vetsmotard kan worden, zijn en blijven!
"Het leven is vol van moeilijke keuzes en vaak moet men prioriteiten stellen. Dit is voor mij niet anders. Beloven dat ik op de VETS-bijeenkomsten vaker en regelmatiger aanwezig zal zijn, zou niet eerlijk zijn. Wachten tot de jaarmarkt heeft ook niet veel zin (ik kan er niet zijn). Ik wil jullie een gewentensprobleem besparen en houd de eer aan mijzelf om langs deze, zij het onpersoonlijke weg, afscheid te nemen van de toffe motorbende.  Het ga jullie nog goed en geniet verder van het panchen en fourchetten"

 

Bruno Valentino (April 2009)

Ons berichtje van enkele maanden terug (zie verder) heeft blijkbaar effect gehad op het wel en wee binnen de familie Valentino-Janssens.
Wijselijk (?) werd zijn Ducati verkocht aan een Club Brugge supporter, de Vespa wordt opgepoetst.  Of mogen we ons toch enigszins aan iets groot(ser!) verwachten?

 

FC Schepdaal motorrit (Maart 2009)

FCS organiseert op zondag 17 mei t.v.v. de jeugdwerking een rondrit van 200km door het Pajottenland.  Gezien Vetsmoto een verre achterneef is van deze voetbalclub lijkt het ons dan ook vanzelfsprekend dat we achter dit evenement staan, en via deze weg een extra steuntje geven aan de organisatie.  Vetsmoto zelf zal alvast van de partij zijn!
- vertrek in de kantine van FC Schepdaal tussen en 07:30 en 09:00 uur
- inschrijving 5 € met roadbook en 6 € met GPS-roadbook
- voor de eerste 200 ingeschrevenen is er een koffie met koffiekoek voorzien.
- een beker is voorzien voor de groep met het hoogste aantal deelnemers.
(inschrijving ter plaatse of contact via marc.itterbeek@scarlet.be)

 

Uitrusting (Maart 2009)

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, of eerder gezegd sap, bier en veel tournees gekost, maar de Smalle en de Witte zijn er dan toch na maandenlang zwoegen en ploegen eindelijk in geslaagd om wat sponsors bijeen te ronselen om een nieuwe outfit voor de Vetsmotards te kunnen bestellen;
zijnde T-shirts en een zeer Schotland-vriendelijke wind-, kou- en natjacket.
We zien ernaar uit om ermee te pronken!

De sponsorlijst met links kan je hier consulteren.

 

Tomba La Bomba (Januari 2009)

Het nieuwe begin wordt een ware nachtmerrie bij het doorbladeren van de nieuwe bijbel.
Tomba's droom spat uiteen nu 100CC-tjes 'zijn' Outdoor Creation komen versterken.  Iemand al naar de Solden geweest?

Reactie BV: 100 CC TJES MEER OF MINDER, HIJ KRIJGT DA KOT TOCH NI OVER ZIJN TOEREN

 

Bruno Valentino (November 2008)

Tja, hij heeft eindelijk door dat die ene Italiaan de andere niet is.  Onder voorwendsel van een geschenk aan zijn jongste zoon beseft hij dat bedrijfzekerheid van een Wesp boven de status van een weliswaar snelle maar olie-, veer- en uitlaatloze Hertog komt te staan.  Ofwel is dit een voorwendsel van de fysische aftakeling van zijn tedere lijf, ofwel probeert ie om binnenkort met de Vetsmotards een rustigere weg in te slaan?

 

Tomba La Bomba (Oktober 2008)

Hij wilde zo graag zijn naam alle eer aandoen, en deed wat hij niet laten kon.  Honda moèst en zou plaatsmaken voor een prachtige BWM 1200 S met de S van SuperStrafSnelSportmachien!

Zijn wil geschiede, en zong van
"Ik wil de grootste hebben,
Ik wil de mooiste hebben,
Ik zal altijd de snelste hebben..."

Wij neurieden verder van
"'t Is moeilijk bescheiden te blijven..."

En Kaat kwam, zag, telde, fronste, berustte en besloot tenslotte met
"Dag vreemde man...."

 

Jaarmarkt (September 2008)

Voor het eerst waren de Vetsmotards van de partij, die evenwel de invallersrol van de voetballende Vets met beide handen(en glans) grepen.

De nieuwe Schepdaalse formule van "Schepdaal Feest", een stralende zon, de voltallige Vetsmoto in Scottish style, de heerlijke en inmiddels gepatenteerde Vetszakjes, en als detail een volle remorque bier stonden garant voor ambiance in alle betekenissen van het woord met alle gevolgen vandien.

Dat we daags nadien bovendien nog konden genieten van een prachtige motorzoektocht georganiseerd door Walter, en vervolgens het Vetsband-offensief met oa. regenmaker Bruce en tamtommer White Bison maakte het weekend meer dan af!

We zien al graag uit naar 2009!

Voor foto's zie fotoboek  

 

 
Met de wielen van....
 

En het geld van
Segers Outdoor Creations

Printen | Back   Copyright
   
BYS - By Your Site -